Saturday, January 16, 2016

Training kick off...

Assalamualaikum...hari ni puas tido..hihi...almaklum la topup tido sepanjang 3 ari ni mmg letih giler...jadual pun pack kena bgn awl dgr speech semua..sakat bgn awl xjd mslh sbb dh biase bab speech tu skit rase mengantok sbb xd kena dgn keje pun...tp bagus jugak sebenarnya sbb boleh taw lebih pasal company..mmg la dah 2 tahun lebih handle keje yg sama tp dlu company ni sbgai client but now im working with my client company..ada dlm 6 bulan lebih keje dkt company ni..so far ok jugak la..ok la sebenarnya xpnh pun travel luar dr malaysia..but dis is my 1st time but not 1st time naik flight la..13 jan pi singapore tp sat ja pi company sana kita lawatan sambil belajaq la jugak..den petang tu naik ferry pi ke pulau bintan, indonesia..dlm pukul 5 lebih kot sampai ke destinasi iaitu Swiss-Belhotel...sampai sana rest sat bersihkan diri semua...lepas tu kena pi kelong tok dinner...haa ni paling mencabar sbb kena naik sampan..bkn takot ke ape sakat sampan ni dkt langkawi penah naik tp sini dgn keadaan yg gelap xnampak lgsg..hihi tp alhamdulillah selamat smpai jugak...makan2 nk dkt kol 10 blk ke hotel sbb esk kena bgn pagi...tp dkt indon waktu dia lambat 1 jam dr malaysia dan singapore..owh yee dkt singapore tu siyes xselesa bkn ape dr segi air la nk membuang ke ape sne mmg xd air...hehe..



Dkt opis singapore welfie dgn team finance

 Airport changi singapore..

Bwh ni semua gambaq opis dkt singapore..cantik sggh berbeza dgn kl..









 Dlm ferry nak ke bintan..

 Menunggu ferry kena welfie dulu..


Dinner dkt kelong..



Ok hari kedua pun sama je xbanyak berubah cuma beza ari ke2 ada free and easy..try pi mall sebalah hotel xd pape sgt and harga pun mahal la jugak xpulang modal nk beli...ingat nk beli la buah tangan dkt semua tp hampa..dgn positif ckp xpe esk nak balik dkt feri boleh la beli..ok xleh nk lama sgt jln sbb ada drink at poolside den bbq at rooftop semua...time tu kami hanya pi ke pantai den naik ke pool je...lps tu bersihkan diri and solat semua...drink tu mmg xjoin sbb letih so juz join tok bbq..happy jugak la sbb tgk bos2 besar campak sorang2 msk dlm pool...takot jugak den lepas tgk kami senyap2 lari nsb baik xd siapa nmpk klo x mesti kena kejar and kena campak dlm pool...hehe...

 Berwelfie bersama brendan..sgt sporting..

 Aktiviti mencampak org dlm pool

Aktiviti free and easy..maaf la sy hantu laut bkn hantu nak mandi tp suka tgk laut..hehe..



 Bbq at rooftop..





Last day dkt bintan sebelum pulang ke singapore dan kembali ke negeri asal malaysia..last day adalah aktiviti team building..kali ni dlm air tp gambar xd sbb dkt team lain..kena tggu mereka sent dlm email la...lps abis je aktiviti ni pulang ke hotel bersihkan diri kemas brg...den lunch and check out...mcm biase tggu ferry tp kali ni sgt panas sampai berpeluh la jugak...sampai dkt ferry ingat nk beli pape tp kecewa xd pape yg menarik..kesudahan duit idr xpakai lgsg kena la jual blk..sampai singapore naik bus pi airport..sampai airport kami semua makan sebelum pulang..alang2 boleh claim ape lagi...dlm pukul 10 sampai malaysia...yeay sgt penat tp happy sbb bergaul dgn team2 lain...hehe..ok stop sampai sini nak kemas brg semua..den esk pulak ada class...satu class pulak tu...napa la lec buat esk sepatotnya mggu dpn...tp xpe la td pun dah puas tido...

 Nak menuju ke treasure bay crystal lagoon

Pulang ke hotel bersihkan diri



Menuju masa untuk pulang



TERIMA KASIH BACA ENTRY SAYA

No comments:

Post a Comment